KRS Tiedottaa maneesien tilanteesta

14.2.2013
KRS TIEDOTTAA LAUKAAN MANEESIONNETTOMUUDEN JOHDOSTA

Kajaanin Ratsastusseuran käytössä olevien maneesien lumikuormatilannetta seurataan päivittäin, kuten aiempinakin vuosina. Rakenteeltaan molemmat maneesit ovat moitteettomassa kunnossa, mutta tapahtuneen onnettomuuden johdosta maneeseille tullaan pyytämään rakennusvalvontaviranomaisen tarkastus.

Pieni halli on v. 1987 rakennettu teräsrunkoinen, peltikattoinen halli, jonka katolla on vuodenaikaan nähden normaalimäärä lunta. Katon kaltevuus on jyrkkä ja lumet tipahtavat usein alas, joten lunta ei kerry katolle isoja määriä ja teräshallin taakankestävyys on suuri. Pienelle hallille tehdään huoltotöitä kesällä 2013.

Iso kaarihalli on v. 2006 puukaarirunkoinen, 3-kertaisella lämpöeristävällä muovilla päällystetty halli, jonka katolle kertyvä lumi valuu alas. Ison hallin juuresta lumi poistetaan traktorilla ja käsin lapioimalla. Hallin vuosihuolto tehdään kesällä 2013.

Tallin katolla on ajanjaksoon nähden normaali lumikuorma, joka poistetaan vuosittain helmi-maaliskuussa.