ISO MANEESI JÄLLEEN KÄYTÖSSÄMME!

23.2.2013
Ison maneesin alustavat lujuuslaskelmat ovat valmistuneet ja maneesin kuorman kestävyydessä on puutteita, mikäli katolle kerääntyy lunta. Asiasta on keskusteltu asiantuntijoiden ja viranomaisen kanssa ja on varmistunut, että maneesia on täysin turvallista käyttää, kun katolla ei ole lumikuormaa. Ison maneesin katolle ei lunta normaalisti kerrykkään, mutta jatkossa myös pienetkin lumimäärät poistetaan. Eilen lumia pudotettiin nosturiauton avulla. Tänään maneesiin on tehty viimeiset huoltotyöt ja maneesi on otettu normaaliin käyttöön. Jatkossa lumia tullaan pudottaamaan aamupäivisin, ottakaa huomioon, että alueella saattaa tuolloin olla melua!
Suomessa on yhdeksän Muovihuone oy:n valmistamaa ratsastushallia ja Kajaanin Ratsastusseura ry oli ensimmäinen, joka tutkitutti maneesin kunnon. Asiaa seurataan, kun tarkastukset muissa halleissa on tehty ja kesän aikana varmistuu jatkotoimenpiteet seuraavia talvia varten

TAUSTAA:

ISO MANEESI KÄYTTÖKIELLOSSA TOISTAISEKSI
19.2.2013, päivitetty 21.2.2013
Iso maneesi on edelleen käyttökiellossa. Maneesissa on tehty tarkastus 19.2. ja kaikki näyttää olevan kunnossa. Maneein lumikuormamitoitukset kuitenkin tarkistetaan ennen kuin maneesin on mahdollista saada käyttölupa.

Kunnille on tullut ympäristöministeriöltä kehotus tarkistaa kaikki Muovihuone-valmistajan hallit, koska niiden suunnittelussa saattaa olla puutteita rakenteiden luotettavuudesta. Ympäristöministeriön tiedote 19.2.2013

Toistaiseksi käytössä on siis vain pieni maneesi ja kenttä. Huomioittehan myös, että tämä asettaa huomattavia rajoituksia ratsastusalueiden käytölle - tunnit pienessä maneesissa pääsääntöisesti arkisin klo 17-20 ja la klo 13-17. Lisäksi esim. kaikki tulevat kilpailut on vaakalaudalla ainakin tarkistukseen asti. Sopu sijaa antaa!

Kainuun Sanomien juttu 19.2.2013


lapset ja nuoret rats rgb 300dpi

Tukijoitamme

eltel full color grd pms small
korhonen-1

Maatalousyhtymä Juntunen

Pahavaaran murske

tersm-logo-1 01 small

 

 

 

 

Copyright © 2020 Kajaanin Ratsastusseura Ry. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.