Tampereen hevosmessuilla 5.-6.4.2014

23.4.2014
Kajaanin Ratsastusseura järjesti seuraretken bussilla Tampereen hevosmessuille 5.-6.4.2014. Mukana oli yhteensä 30 heppaihmistä Kajaanin Ratsastusseurasta ja Vuokatin Ratsastajista sekä Kuopiosta. Matkaan lähdimme Kajaanista varhain lauantaina klo 5:00. Matka sujui nopeasti kesken jääneiden yöunien jälkeen torkahdellen ja Tampereelle saavuimme hyvissä ajoin suoraan messualueelle.

Messuosastoja oli todella paljon, ja niihin tutustumisen lisäksi pääsimme seuraamaan pääareenalla valjakkoajokilpailua, jota oli todella mielenkiintoista katsoa. Mukana oli upeita eri rotuisia hevosia yksi- ja parivaljakoissa, kuten Belgian puoliverinen BWP, Welsh cob, Tanskalainen puoliverinen (DWB), Arabofriisejä, Lipizoja ja Friisiläinen. Rata oli haastava ja kuskeina Suomen parhaat valjakkokuskit, joista osa on kilpaillut aina MM-tasolla asti.

Lisäksi näimme islanninhevosten vauhdikkaan show-luonteisen kilpailun sekä 3-vuotiaiden suomenhevosten valtakunnallisen varsanäyttelyn finaalin. Päivän päätteeksi oli vielä junioreiden esteratsastuskilpailu 120 cm esteillä sekä toinen kilpailu 130 cm esteillä.

Hotellimme oli Sokos-hotel Villa, joka oli todella rauhallinen ja viihtyisä hotelli. Osa porukasta lähti illalla Espanjalaiseen ravintolaan syömään, allekirjoittanut tyytyi tyttönsä kanssa matkaeväisiin ja unten maille.

Sunnuntain loistavan aamupalan jälkeen suuntasimme kohti messuja levänneinä ja täynnä intoa. Ohjelmassa oli heti aamusta tämän hetken menestyksekkäimmän suomalaisen kouluratsastajan Terhi Stegarsin kouluratsastusklinikka, jota meitä oli suuri joukko kuuntelemassa. Areenalla oli kaksi upeata kouluratsukkoa, jotka esittivät meille sulkutaivutuksen sekä laukanvaihtojen opetuksen eri vaiheita Terhin kertoessa näiden liikkeiden opettamisen "portaista".
Lisäksi näimme raviliigan mukavan viestirallin, Suomenratsut ry:n jalostusorinäytöksen, Ypäjän Hevosopiston Katrillin ja esteratsastuskilpailun 140 cm esteillä.

Pääareenan taukojen aikana ehdimme hyvin tutustua eri messuosastoilla esim. satulan sovitusnäytökseen, ratsastuspilatekseen ja nuorimmat matkalaiset rodeohärkään, sekä lukuisiin tarvikemyyjiin, joista jokainen varmasti löysi haluamansa niin hevoselle kuin itselleenkin.

Kotimatkalle lähdimme estekisan ratkettua, ja Kajaanissa olimme illalla klo 22 aikaan.
Suuri kiitos mukavasta reissusta KRS:lle ja kaikille mukana olleille sekä taitavalle kuljettajallemme Jarmo Heikkiselle!

Teksti: Riitta Pajari
Kuvat: Soile Lappalainen ja Riitta Pajari

tampere1 soile

tampere2 riitta

 

tahtiseura rgb 72dpi

Tukijoitamme

eltel full color grd pms small
korhonen-1

Maatalousyhtymä Juntunen

Pahavaaran murske

tersm-logo-1 01 small

 

 

 

 

Copyright © 2020 Kajaanin Ratsastusseura Ry. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.