Aikuisliikunta

Olemme aloittaneet seurassa aikuisratsastajien oheisliikunnan kehittämisen. Mukaan ovat tervetulleita niin kaikki aikuisratsastajat kuin myös ratsastavien lasten vanhemmat. Aikuisliikunnan vastaavana toimii Liisa Kemppainen.

Oheisliikunnan kehittämiseksi toteutamme jäsenillemme sekä ratsastavien lasten vanhemmille kyselyn. Käy vastaamassa siihen ja kerro mm. millaista oheisliikuntaa ja lajikokeiluja sinä kaipaisit. Mielipiteesi on tärkeä ja suunnittelemme sen avulla seuraavan vuoden toimintaa. Vastausaikaa on su 22.9.2019 saakka. Linkki kyselyyn on tässä.

Kaikki aikusliikunnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita pururatapalaveriin, joka pidetään lauantaina 12.10.2019 Saarijärven valaistulla pururadalla kevyen lenkkeilyn merkeissä. Yhteislähtö tallin pihalta klo 15.00. Tilaisuus on avoin kaikille aikuisille, seuran jäsenyyttä ei vaadita. Kävelysauvat saa ottaa mukaan. Tervetuloa!

Yhteyshenkilö
Liisa Kemppainen
liisa kemppainen

Ratsastuksessa monipuolinen, aktiivinen liikunta on tärkeää ratsastajan eri ominaisuuksien ja liikunnallisuuden kehittämiseksi. Ratsastus yksin ei riitä kehittämään riittävästi ja tasapuolisesti lajissa tarvittavia ominaisuuksia. Ratsastajalta vaaditaan mm. riittävää aerobista kuntoa, kehonhallintaa, nopeaa reaktiokykyä ja tasapainoa sekä liikkuvuutta ja lihasten joustoa. Lajitaitoja voidaan kehittää oheisharjoittelun avulla.

Hyvä peruskunto auttaa keskittymään harjoitukseen. Se on arjen toiminnoissa tarvittavaa kuntoa, joka ratsastuksessa luo edellytykset hyvälle suoritukselle, ylläpitää ratsastuksessa tarvittavia taito-ominaisuuksia ja vähentää loukkaantumisriskiä kilpailusuorituksessa. Tämän ja lisää ratsastuksesta liikuntamuotona löydät SRL:n Ratsastuksen lajianalyysistä. Tutustu myös ratsastuksen terveysprofiiliin.

Voit testata liikutko riittävästi vai istutko liikaa UKK-Instituutin testin avulla.

ukk liikuntapiirakka