Aikuisliikunta

Olemme aloittaneet seurassa aikuisratsastajien oheisliikunnan kehittämisen. Mukaan ovat tervetulleita niin kaikki aikuisratsastajat kuin myös ratsastavien lasten vanhemmat. Aikuisliikunnan vastaavana toimii Liisa Kemppainen.

Yhteyshenkilö
Liisa Kemppainen
liisa kemppainen

Tulevia tapahtumia
:
- Yhdessä vesijumppaan! Vesi antaa vastusta liikkeille ja vedessä liikkuminen on nivelystävällistä. Lähdetään porukalla testaamaan vesijumppaa; to 14.11. klo 17.30 tehovesitreeni ja su 17.11. klo 16.30 perusvesijumppa. Paikkana Kaukavesi Kajaanissa. Tavataan aulassa 20 min ennen jumpan alkua. Jumppa on omakustanteinen.
- Mietityttääkö oma kunto? Korpikansa Seikkailee - kuntotestaus on Kajaanissa to 28.11.2019 klo 13-17. Tilaisuus tarjoaa mahdollisuuden ilmaiseen kuntotestaukseen hikoilematta ja hengästymättä. Ilmoittaudu testaukseen linkin ohjeiden mukaan.

Ratsastuksessa monipuolinen, aktiivinen liikunta on tärkeää ratsastajan eri ominaisuuksien ja liikunnallisuuden kehittämiseksi. Ratsastus yksin ei riitä kehittämään riittävästi ja tasapuolisesti lajissa tarvittavia ominaisuuksia. Ratsastajalta vaaditaan mm. riittävää aerobista kuntoa, kehonhallintaa, nopeaa reaktiokykyä ja tasapainoa sekä liikkuvuutta ja lihasten joustoa. Lajitaitoja voidaan kehittää oheisharjoittelun avulla.

Hyvä peruskunto auttaa keskittymään harjoitukseen. Se on arjen toiminnoissa tarvittavaa kuntoa, joka ratsastuksessa luo edellytykset hyvälle suoritukselle, ylläpitää ratsastuksessa tarvittavia taito-ominaisuuksia ja vähentää loukkaantumisriskiä kilpailusuorituksessa. Tämän ja lisää ratsastuksesta liikuntamuotona löydät SRL:n Ratsastuksen lajianalyysistä. Tutustu myös ratsastuksen terveysprofiiliin.

Voit testata liikutko riittävästi vai istutko liikaa UKK-Instituutin testin avulla. Aikuisten (18-64 -vuotiaiden) tulisi liikkua reippaasti (sydämen syke kohoaa) 2 h 30 min viikossa. Jo muutaman minuutin pätkät riittävät kartuttamaan tätä viikkokertymää. Lihaskuntoa ja liikehallintaa tulisi harjoitella vähintään kaksi kertaa viikossa.

aikuisten liikkumisen suositus 2019