KRS palkittiin Vuoden Ratsastusseurat 2010 kilpailussa!

17.4.2011vuoden_ratsastusseura_-_koulutus_ja_tapahtumat

Kajaanin Ratsastusseura ry palkittiin Suomen Ratsastajainliiton Vuoden Ratsastusseurat 2010 -kilpailussa

Suomen Ratsastajainliitto palkitsi ratsastusseura Kajaanin Ratsastusseura ry:n hyvästä seuratoiminnasta valtakunnallisessa Vuoden Ratsastusseurat 2010 -kilpailussa.

Seura palkittiin osa-alueessa koulutukset ja tapahtumat 1000 euron rahapalkinnolla. Seura voitti myös Pohjois-Suomen alueen parhaimman ratsastusseuran tittelin ja palkittiin lisäksi 500 euron rahapalkinnolla.

Kajaanin Ratsastusseura ry on noin kolmensadan jäsenen ratsastusseura. Seura on myös Nuoren Suomen Sinettiseura. Kajaanin Ratsastusseura on toiminut seuratoiminnan edelläkävijänä jo useamman vuoden ajan, ja se on onnistunut kehittämään toimintaansa monipuolisesti kaikilla osa-alueilla. Seura erottui kilpailussa panostuksellaan laajamittaisiin ja monipuolisiin koulutuksiin ja eri tapahtumiin.

Kajaanin Ratsastusseura järjesti vuonna 2010 Keppihevosten Guinnessin ennätys -tapahtuman, joka keräsi raviradalle yhtä aikaa 845 keppihevosratsastajaa. Lisäksi järjestettiin mm. Kari Vepsän hevosten käsittelykurssi ja kesäjuhlat seuran 45-vuotisen historian kunniaksi.

Suomen Ratsastajainliitto järjesti valtakunnallisen Vuoden Ratsastusseurat -kilpailun nyt toisen kerran eri osa-alueisiin jaoteltuna. Kilpailussa palkittiin yhteensä 5 Vuoden Ratsastusseuraa viideltä eri osa-alueelta: hevostaidot ja turvallisuus, koulutukset ja tapahtumat, liikunta ja kuntoilu, seura- ja kilpailutoiminta. Alueiden parhaimmat ratsastusseurat palkittiin lisäksi erikseen 500 euron rahapalkinnolla. Kilpailuun osallistui yhteensä 46 seuraa, jotka sijaitsevat ympäri Suomea kahdeksalla Ratsastajainliiton alueella. Sekä alueellinen että valtakunnallinen kilpailu käytiin seurojen täyttämien arviointilomakkeiden perusteella. Lomakkeissa arvioitiin seurojen edellisvuoden toimintaa laajasti aina nuoriso-, harraste- ja kilpailutoiminnasta yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen asti.

Valtakunnallisessa kilpailussa Vuoden Ratsastusseuroiksi palkittiin Iron Team Riders ry (hevostaidot ja turvallisuus), Kajaanin Ratsastusseura ry (koulutukset ja tapahtumat), Helsingin Ratsastajat ry (liikunta ja kuntoilu), Alavuden Ratsastajat ry (seuratoiminta) ja Kangasalan Ratsastajat (kilpailutoiminta). Alueellisiksi voittajiksi ylsivät Pohjois-Suomesta Kajaanin Ratsastusseura ry, Itä-Suomesta Iron Team Riders ry, Keski-Suomesta Ratsastusseura Aramara ry, Lounais-Suomesta Laitilan Ratsastajat ry, Kaakkois-Suomesta Mäntyharjun Ratsastajat ry, Hämeestä Hämeen Ratsastajat ry, Etelä-Suomesta Punametsän Ratsastajat ry ja Pohjanmaalta Alavuden Ratsastajat ry.

Kilpailussa palkittiin lisäksi neljä seuraa kunniamaininnalla sekä kaikkien osallistujien kesken arvottiin 10 kpl kahden hengen lippuja Ypäjän Finnderbyyn.