Ajankohtaista

Helmi-Noora Tervonen valmentautuu ja kilpailee Etelä-Suomessa

hemu1KRS:n edustaja, 15-vuotias Helmi-Noora Tervonen on muuttanut keväällä hevostensa kanssa Janakkalaan Sanna Backlundin Hattel-tallille. Etelä-Suomesta käsin kisa- ja valmennusmatkat ovat lyhyempiä ja niitä on enemmän tarjolla lähialueilla. Helmi-Noora aloittaa syksyllä opinnot Tervakosken lukiossa ja valmentautuu Hattel-tallilla toistaiseksi.

Ratsastuksen Helmi-Noora aloitti 9-vuotiaana Kylmän ratsutallilla, josta siirtyi myöhemmin Kajaanin Hevosharrastekeskukseen Soile Lappalaisen valmennukseen. Ensimmäisen oman hevosensa hän sai vuonna 2021, jolloin muut urheilulajit (jalkapallo ja lumilautailu) saivat jäädä esteratsastuksen tullessa päälajiksi.

Helmi-Nooralla on käytössään neljä hevosta, joista KG Sienna (Sienna, om. Elina Tervonen) on kokenut opetusmestari ja Catch Me PS Z (Cindy, om. Elina Tervonen) nuori, erittäin lupaava tamma, jonka kanssa yhteistyö on alussa. Gusar (Doni) ja Kabonda van de Zijpe (Bond) ovat vielä kuntoutuksessa loukkaantumisten vuoksi.

Jo viime vuonna Helmi-Noora menestyi aluetasolla ottaen voiton mm. Powerpark Horse Show:ssa sekä palkintosijoja muissa isoissa kilpailuissa. Tällä kaudelle Helmi-Noora on noussut Siennan kanssa jo 115 cm luokkiin ja alkukauden kisoista onkin tullut jo useita sijoituksia.

Tämän vuoden tavoitteeet Helmi-Nooralla ovat kansallisen tason 120 cm luokissa sekä Helsinki International Horse Show ja siellä kilpailtava Amateur Tourin finaali. Tulevaisuuden tavoitteena on junioreiden SM, sen jälkeen PM- ja EM-edustuspaikat sekä suurena haaveena olympialaiset.

Helmi-Nooran valmentajana toimii Hattel Horsen yrittäjä Sanna Backlund, joka on yksi Suomen menestyksekkäimmistä esteratsastajista ja kilpailee edelleen 145 cm tasolla. Sanna toimii myös junioreiden maajoukkuevalmentajana.

Kajaanin Ratsastusseura toivottaa Helmi-Nooralle paljon onnea tuleviin kisoihin ja tsemppiä talven opiskeluihin ja valmentautumiseen!

 hemu2

 

Heidi ja Heaven sijoittuivat lännenratsastuskilpailuissa

img 8207Kajaanin Ratsastusseuraa edustava lännenratsastaja Heidi Itkonen osallistui Ääneseudun Ratsastajien järjestämiin kaksipäiväisiin kansallisen tason East Hill Ranch Show lännenratsastuskilpailuihin Uuraisissa 29.-30.6.2024. Ratsunaan hänellä oli Heavenly Hidden Heat eli tutummin Heaven (om. Bergholm Fredrik & Itkonen Heidi). Ratsukko osallistui viikonlopun aikana kuuteen luokkaan voittaen kaksi alueluokkaa lajeissa Ranch Riding ja Western Horsemanship. Ratsukko osallistui myös ensimmäiseen yhteiseen kansallisen tason luokkaansa.

Kaikki jutun kuvat kuvaaja Suvi Marttinen @suvinnet.

Read more: Heidi ja Heaven sijoittuivat lännenratsastuskilpailuissa

 

Vilma Tervonen on valittu Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaan

KRS:n edustaja Vilma Tervonen aloittaa syksyllä opiskelun Kajaanin lukiossa ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian Kajaanin Urheilukampuksella. Vilma Tervonen on 16-vuotias ratsastaja, joka aloitti harrastuksen jo 10 vuotta sitten. Urheiluakatemia mahdollistaa ratsastuksen treenaamisen myös koulupäivien aikana.

Kajaanin Urheilukampus -urheiluakatemian tavoitteena on luoda alueellemme eheä ja nuorta tukeva urheilijan polku alakoulusta korkea-asteelle saakka. Urheiluakatemiat tarjoavat urheilusta kiinnostuneille nuorille turvallisen alustan kasvaa ja kehittyä sekä tavoitella myöhemmin myös huippu-urheilumenestystä. Nuoret saavat valmiuksia myös jatko-opintoihin ja tulevaisuuden työelämään. Kajaanin urheiluakatemia toimii Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian alla. Ratsastus ei suoraan kuulu akatemialajeihin (jääkiekko, salibandy, jalkapallo, aerobic ja tanssi), mutta muiden kuin valtalajien urheilijoita otetaan akatemiaurheilijoiksi tapauskohtaisesti.

Vilmalla on jo kokemusta 110-120 cm esteradoista. Hevosen loukkaantumisen takia kisakausi 2023 jäi Vilmalta väliin, mutta nyt hänellä on kaksi kisahevosta: Moyglass Buffet ("Babe", om. Vilma Tervonen ja Sauli Meriläinen) sekä Feelgood GD ("Fessa", om. Sauli Meriläinen). Vilman valmentajana toimii Master-tason valmentaja Suvi Juntunen.
Tämän kauden tavoitteena Vilmalla on palata kilpailemaan takaisin 110 cm esteradoille ja onnistumisten myötä yhä korkeammalle. Lisäksi tavoitteisiin kuuluu lokakuussa 2024 järjestettävä Helsinki International Horse Show ja siellä kilpailtava Amateur Tourin finaali. Lähivuosien tavoitteita Vilmalla ovat Suomen, Pohjoismaiden ja Euroopan mestaruuskilpailut.

Kajaanin Ratsastusseura onnittelee Vilmaa akatemiavalinnasta ja toivottaa tsemppiä tavoitteiden saavuttamiseen!

vilma fessa babeVasemmalla Vilma ja Fessa treeneisä (kuva Jennni Piirainen) ja oikealla Vilma ja Babe kisoissa (kuva Aino Tervonen) 

 

Heppakerho on aloittanut jälleen toimintansa!

heppakerho llHeppakerho aloitti maaliskuussa toimintansa Mustikkamäen Ratsutallilla. Kerhosta ilmoitettiin vain sosiaalisen median kautta nettisivujen päivitysongelman takia, pahoittelemme!

Kerhoon ehtii kuitenkin vielä oikein hyvin mukaan, lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää kerhon toiminnasta kerhon omilta sivuilta: Heppakerho

Kerhon vetäjinä toimivat Kajaanin Ratsastusseuran nuorisohallituksen jäsenet.
Heppakerhon hinta on 2 euroa / kerta. Maksu toivotaan käteisellä paikan päällä.

Ilmoittautumiset aina kerhoviikon torstaihin klo 18 mennessä Vilma Mustoselle viestillä, puh. 044 329 5616

Tapaamiset aloitetaan aina tallin päädyssä sijaitsevassa taukotuvassa. Tervetuloa!
Kevään 2024 kerhokerrat:

Lauantai 23.3. klo 14-15
Lauantai 20.4. klo 14-15
Lauantai 4.5. klo 14-15
Lauantai 18.5. klo 14-15
Lauantai 1.6. klo 14-15

 

Page 1 of 7

«StartPrev1234567NextEnd»

tahtiseura rgb 72dpi

       LIITY SEURAAN!

Tukijoitamme

OP Kainuu 4v pysty copy 1


SillaChic logo taustaton2

mini-sulologo small

 

 

 

 

 

 

MR logo

 

 

 

 

 

Boss EQ

Copyright © 2024 Kajaanin Ratsastusseura Ry. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.