Kilpailuohjeistus vuodelle 2023

Koostamme tähän artikkeliin tärkeimmät asiat alkavasta kilpailukaudesta erityisesti KRS:n kilpailuiden osalta. Ohje on tarkoitettu kaiken tasoisille kilpailijoille ja kilpailijoiden vanhemmille.

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä Sariin tiedotus tai Ninnaan ninna

LINKIT
Ratsastusseuran jäseneksi liittyminen
https://www.ratsastus.fi/ratsastamaan/liity/

KRS Nettisivut
http://www.kajaaninratsastusseura.fi/

Suomen Ratsastajainliitto SRL – kilpailusäännöt
https://www.ratsastus.fi/materiaalit/kilpailusaannot/

Kilpailupalveluohjelma KIPA
https://kipa2.ratsastus.fi/

Ohjeita mm. kirjautumisesta kipaan ja kilpailuluvista:
https://www.ratsastus.fi/kilpailu-ja-valmennus/kilpailijalle/kilpailuluvat/
https://www.ratsastus.fi/kilpailu-ja-valmennus/kilpailijalle/kilpailuluvat/hae-kilpailulupaa/

 

KAIKKIA KILPAILUJA KOSKEVAT OHJEET:

JÄSENMAKSU - ratsastusseurojen jäsenmaksun eräpäivä on ollut 29.1.2023. Vain jäsenmaksun maksaneet voivat hankkia kilpailuluvan ja osallistua kilpailuihin, saavat alennusta Mustikkamäen Ratsutallin tuntihinnoista sekä ja saavat Suomen Ratsastajainliiton jäsenedut.

KILPAILUSÄÄNNÖT - JOKAISEN kilpailijan kannattaa tutustua sekä yleisiin että sen lajin kilpailusääntöihin, jossa aikoo kilpailla. Säännöt löytyvät SRL:n nettisivuilta.
Vanhat kilpailijat - muistakaa tarkistaa vähintään sääntömuutokset! https://www.ratsastus.fi/materiaalit/kilpailusaannot/

KILPAILUKUTSUT – Seuratasosta lähtien kutsut löytyvät Kipasta, linkki seuran nettisivuilta. Myös, jos seurakisoissa on harjoitusluokkia, niin tieto on kipassa. Harjoitustason kilpailuiden kutsut löytyvät vain seuran nettisivuilta kohdasta Kilpailut ja tapahtumat.

TALKOOTEHTÄVÄT – KRS:n kilpailijat ovat velvollisia osallistumaan kilpailuissa talkootehtäviin, koska ilman talkoolaisia emme voi järjestää yksiäkään kisoja. Toiveen talkootehtävästä voi esittää ilmoittautumisen yhteydessä tai kutsussa on aina linkki sähköiseen talkooilmoittautumiseen. Talkootehtävistä saa merkinnän TALKOOPASSIIN (lue lisää alta). Kannustamme myös muita seuran jäseniä ja ratsastajien vanhempia tulemaan mukaan talkoisiin!

MIKÄLI JOUDUT PERUMAAN osallistumisesi joko kilpailuun tai talkootehtävään tai molempiin:
- ILMOITA aina peruminen kutsussa olevaan puhelinnumeroon tai sähköpostiin, myös tekstiviestit ja whatsapp-viestit käy. Ilmoita myös SYY miksi perut esimerkiksi kilpailulähdön. Se voi vaikuttaa rahojen palauttamiseen. Käytännössä sairastapauksissa osa maksuista palautetaan, selittämättömissä tapauksissa rahoja ei palauteta.
- Talkootehtävän perumisen yhteydessä kilpailija yleensä ensisijaisesti etsii itse sijaisen itselleen, mutta myös kisajärjestäjät auttavat.

MAKSUT
- SEURALUOKKIEN maksut maksetaan kipan kautta ENNEN ILMOITTAUTUMISAJAN PÄÄTTYMISTÄ. Jos maksua ei ole suoritettu ajoissa, ilmoittautuminen raukeaa.
- HARJOITUSLUOKKIEN ilmoittautumis- ja lähtömaksut ja Mustikkamäen Ratsutallin hevosen vuokra MAKSETAAN ETUKÄTEEN viimeistään kolme päivää ennen kilpailuja Mustikkamäen Ratsutallin tilille FI77 5760 0320 3333 95.

HARJOITUSTASON KILPAILIJA (KAIKKIA KILPAILUJA KOSKEVIEN OHJEIDEN LISÄKSI):
- Jonkin ratsastusseuran jäsenmaksun on oltava maksettuna ja jäsenyys on todistettava pyydettäessä (esim. jäsenhuoneen kautta)
- Ilmoittautuminen kilpailuihin tehdään nettilomakkeella (KRS:n kisoissa, varmista muiden kisajärjestäjien ilmoittautumistapa kilpailukutsusta).
- Hevosen ei tarvitse olla Kipan rekisterissä eikä vuosimaksun tarvitse olla maksettu
- Seurakilpailuiden yhteydessä oleviin harjoitusluokkiin osallistuessa hevosten influenssarokotukset tulee olla SRL:n sääntöjen mukaiset (ohjeet alla).

SEURATASON KILPAILIJA (KAIKKIA KILPAILUJA KOSKEVIEN OHJEIDEN LISÄKSI):
- Tarvitset seurakilpailuluvan, jonka voit ostaa Kipasta, hinta 10 euroa. Katso ohjeet linkeistä.
- HUOM! Mikäli aiot kilpailla saman vuoden aikana myös aluekilpailuissa, kannattaa harkita suoraan alueluvan hankkimista. Seurakilpailuluvalla ei voi kilpailla aluekilpailuissa, vaan tällöin joutuu hankkimaan alueluvan, eikä maksujen erotusta palauteta.
- Hevosen oltava Hippoksen tai Suomen Irlannincobyhdistyksen tietokannassa (jolloin näkyy Kipassa), vuosimaksua ei vaadita.
- Ilmoittautuminen kilpailuihin tapahtuu Kipan kautta, myös kilpailuiden ilmoittautumis- ja lähtömaksut maksetaan Kipan maksupalvelun kautta.
- Muista tutustua kilpailukutsun erityismääräyksiin.
- ESTEKILPAILUISSA tarvitset kvaalitulokset luokkiin, joissa estekorkeus on yli 80cm (katso kilpailusäännöt).
- SRL:n sääntöjen mukaan kilpailija on aina itse vastuussa omasta kilpailukelpoisuudestaan (alaikäisellä kilpailijalla huoltaja).
- Seurakilpailuissa hevosten influenssarokotukset tulee olla SRL:n sääntöjen mukaiset (ohjeet alla).

ALUE- ja KANSALLISEN TASON KILPAILIJA (KAIKKIA KILPAILUJA KOSKEVIEN OHJEIDEN LISÄKSI):
- Aluekilpailuihin tarvitset alueluvan (30 euroa) ja kansallisiin kilpailuihin kansallisen luvan (A-lupa 150 euroa, B-lupa 60 euroa tai kertalupa 50 euroa)
- Aluekilpailuluvalla voit kilpailla myös seurakilpailuissa.
- Esteratsastuksessa vaaditaan RATSASTAJAkohtaiset kvaalitulokset yli 80 cm luokkiin (katso kilpailusäännöt)
- Kouluratsastuksessa vaaditaan RATSUKKOkohtaiset kvaalitulokset kansallisiin luokkiin (katso kilpailusäännöt)
- SRL:n sääntöjen mukaan kilpailija on aina itse vastuussa omasta kilpailukelpoisuudestaan (alaikäisellä kilpailijalla huoltaja).
- Hevosen on oltava Hippoksen tai Suomen Irlannincobyhdistyksen tietokannassa (jolloin näkyy Kipassa), vuosimaksu 40 euroa maksettuna (maksetaan Kipan kautta).
- KRS:n kvaalivaatimukset alueluvan saamiselle: http://www.kajaaninratsastusseura.fi/krs/index.php?option=com_content&view=article&id=295&Itemid=73
- Alue- ja kansallisissa kilpailuissa hevosten influenssarokotukset tulee olla SRL:n sääntöjen mukaiset (ohjeet alla).

HEVOSTEN ROKOTUKSET
Seura-, alue- ja kansallisissa kisoissa sekä näiden yhteydessä järjestettävissä harjoitusluokissa on kilpailuun osallistuvilla hevosilla oltava voimassa olevat influenssarokotuksen SRL:n sääntöjen mukaan. Rokotustodistukset on oltava aina mukana ja ne on esitettävä pyydettäessä kilpailukansliassa. Hevonen ei saa kilpailupaikalla poistua hevoskuljetusautosta, jos rokotukset eivät ole voimassa. Yleensä ja erityisesti korona-aikana pyydämme esittämään rokotukset jo etukäteen ilmoittautumisen jälkeen, mikäli ne eivät löydy kipasta täydellisenä.

rokotukset


KILPAILUISSA TOIMIMINEN
- Ilmoittautumiset kannattaa hoitaa hyvissä ajoin ilmoittautumisajan puitteissa, koska jälki-ilmoittautumisista perimme jälki-ilmoittautumismaksun. Ei siis kannata jättää viimeiseen iltaan ja erityisesti jäsenmaksut ja luvan hankkinen pitää hoitaa aiemmin!
- Lähtölistat ja talkoolistat julkaistaan Equipe Online -palvelussa (linkki seuran nettisivuilla) viimeistään perjantaina (kun su kisat). Niistä näet, milloin sinun lähtösi on ja mihin talkootehtävään sinun on laitettu.
- Kutsussa tai kilpailijatiedotteessa on ilmoitettu kanslian aukioloaika. Huolehdi hyvissä ajoin ennen starttiasi kansliaan mahdolliset rästiin jääneet maksut (esim. hevosen vuokra) sekä pyydettäessä hevosen rokotustodistukset.
- Verryttelytila aukeaa noin puoli tuntia ennen ensimmäisen luokan alkua.
- Suunnittele verryttely hevonen huomioiden. Voit kysyä neuvoa esim. ratsastuskouluhevosten tapauksessa ratsastuskoulun opettajilta.
- Seuraa kuulutuksia ja ole ajoissa kisa-areenalla.

AINA saa ja pitää kysyä, jos ei itse tiedä. Kilpailukanslia auttaa aina, samoin kilpailun toimihenkilöt oman tehtävänsä ohella.

TALKOOPASSIin saa kuittauksen aina yhdestä (1) talkoovuorosta. Kymmenellä (10) kuittauksella eli täydellä passilla voit lunastaa yhden (1) 10 euron arvoisen edun. Talkoopassiin saa kuittauksen kunkin kisan talkoolistassa nimetyiltä henkilöiltä. Talkoopassiin saa kuittauksia myös muista KRS:n järjestämistä talkoista kuten esim. lumenluontitalkoista, pihatalkoista jne.
Talkoopassin säännöt:
- Yhdellä (1) talkoovuorolla saat yhden (1) kuittauksen passiin.
- Kuittausta ei anneta jälkikäteen, muista pyytää kuittaus kisapäivänä!
- Passia voi käyttää esim. perhekohtaisesti.
- Talkoopassin täytyy olla täynnä ennen kuin edun voi käyttää.
- Täydellä talkoopassilla ansaitun edun voi käyttää myös jonkun muun hyväksi.
- Täydellä talkoopassilla ansaittu etu on käytettävä viimeistään seuraavan kalenterivuoden aikana.

TÄYDELLÄ TALKOOPASSILLA SAATAVAT EDUT (yksi/täysi passi):
- yksi ilmainen lähtö KRS:n harjoituskilpailuissa/harjoitustason luokassa
- 10 euron ale Mustikkamäen Ratsutallin hevosen vuokrasta kisoissa tai valmennuksessa
- 10 euron ale seuran omien valmentajien (Asta, Soile, Suvi, Jemina, Ida) kursseista
- 10 euron ale seuran järjestämistä luennoista tai vaatetilauksista

tahtiseura rgb 72dpi

       LIITY SEURAAN!

Tukijoitamme

OP Kainuu 4v pysty copy 1


SillaChic logo taustaton2

mini-sulologo small

 

 

 

 

 

 

MR logo

 

 

 

 

 

Boss EQ

Copyright © 2024 Kajaanin Ratsastusseura Ry. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.