Vastuullisesti vuonna 2022

Soile ja NiiloSuomen Ratsastajainliiton toiminnassa vuonna 2022 korostuu vastuullisuus, joka ohjaa toimintaamme seuratasolla ja tulee jokaisen seuralaisen päivittäiseen toimintaan. Lue lisää Soilen mietteitä tärkeästä asiasta.

Kuvassa Soile ja ihana suomenhevosruuna Nevan Nokipallo. Kuva Susan Lappalainen.


Olen Soile Lappalainen, KRS:n hallituksen jäsen, SRL:n aluejaoston hallituksen jäsen ja IIIK koulutuomari. Koulutukseltani olen ratsastuksen ohjaaja ja hevosten kouluttaja (AT). Olen kilpaillut kouluratsastuksessa kansallisella vaativa A -tasolla ja olen ollut talliyrittäjänä lähes 30 vuotta. Minun sydäntä lähinnä ovat hevosen hyvinvointi fyysisellä ja psyykkisellä tasolla sekä hevoskulttuurin kehittäminen nykyaikaisempaan suuntaan Suomessa.

Suomen Ratsastajainliiton toiminnassa vuonna 2022 korostuu vastuullisuus.
Vastuullisuus on jaettu neljään osa-alueeseen:
1. Osana luontoa
2. Hevosen rinnalla
3. Arvokas yhteisö
4. Tapamme toimia

Kaikki nämä osa-alueet ohjaavat toimintaamme seuratasolla ja tulevat jokaisen seuralaisen päivittäiseen toimintaan mm. käydessämme tallilla.

Osana luontoa tarkoittaa meille ympäristöystävällistä toimintaa, mikä voi käytännössä olla jätteiden lajittelua, roskien keräämistä tallin pihalta, tallin käytävän siistinä pitämistä, tarhojen siivousta, lantojen keräys ratsastusalueiden pohjilta, maastossa valmiiden teiden ja polkujen käyttämistä, varusteiden kierrättämistä nettikirppiksillä jne.

Hevosen rinnalla toimiminen tarkoittaa meille sitä, miten me jokainen päivä kohdataan hevonen. Toimimme siis niin, että hevonen suhtautuu ihmisiin myönteisesti. Hevonen tietää, että ihminen on turvallinen eikä toimi arvaamattomasti eikä aiheuta tarpeetonta epämukavuutta tai kipua. Meidän jokaisen hevosihmisen tulee omaksua uusia, tutkittuja, hevosystävällisiä ja turvallisia tapoja toimia hevosten kanssa.

Arvokas yhteisö tarkoittaa tallilla ja kaikessa muussakin elämässä sitä, että jokainen ihminen on arvostettu ja häntä kohdellaan oikeudenmukaisesti. Kiusaamiselle ja kaikenlaiselle häirinnälle meillä tulee olla nollatoleranssi. Meillä jokaisella tallilla kävijän tulee tuntea viihtyvänsä meidän yhteisössä ja olevansa turvallisten ihmisten ympäröimänä. Mikäli havaitset kiusaamista, häirintää, syrjintää tai muuta epäasiallista käytöstä, voit ilmoittaa siitä luottamuksellisesti esimerkiksi minulle suullisesti tai viestillä 040 527 0797 tai sähköpostilla This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it tai jollekulle muulle KRS-hallituksen jäsenelle.

Tapamme toimia on myös SRL:n organisaation sisäinen toimintamalli. Käytännössä tämä tarkoittaa esim. sitä, miten Kajaanin Ratsastusseuran hallitukseen valitaan edustajat, jotka ohjaavat seuran toimintaa, valvovat Kajaanin Ratsastusseuran jäsenten etuja, järjestävät kilpailuja, koulutusta jne. Tapamme toimia on ystävällinen, avoin ja autamme toisiamme. Emme juorua tallin käytävillä, emme levitä huhuja, emme vääristele asioita, emme mene henkilökohtaisuuksiin, mutta osaamme sanoa suoraan "ei" silloin kun jokin toiminta on arvojemme vastaista.

Näillä hienoilla ja jokaisen toteutettavissa olevilla ajatuksilla jatkamme hienoa hevos- ja ratsastusvuotta 2022!

tahtiseura rgb 72dpi

       LIITY SEURAAN!

Tukijoitamme


SillaChic logo taustaton2

Copyright © 2023 Kajaanin Ratsastusseura Ry. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.