Käyttö- ja varaussäännöt

Ratsastusalueita hallinnoi 1.1.2022 lähtien Mustikkamäen Ratsutalli Oy. Lue lisää www.mustikkamaenratsutalli.fi

Käyttöajat
Maneesit ja kenttä ovat käytettävissä ratsastuskoulun tuntien, valmennusten ja KRS:n kilpailujen ja muiden tapahtumien ulkopuolella.

Kalenteri ja varaukset
Ratsastuskoulun tunnit ovat aina koko tilan varauksia. Kesäaikaan kun ratsastuskoulun tunnit ovat pääsääntöisesti kentällä, saa kentän takaosaan
rajatulla pienemmällä alueella ratsastaa, ei kuitenkaan hypätä. Jos tila on varattu kokonaan estetunneille, ilmoitamme siitä erikseen. Kesäkaudella
sääolosuhteiden mukaan ratsastuskoulun tunnit voivat siirtyä etuoikeudella kentältä isoon maneesiin, vaikka varaus olisi tehty kentälle.

Ratsastusalueiden varauskalenterit löytyvät osoitteesta:
supersaas.com/schedule/mustikkamaki 

Kalenteri on kaikille avoin, mutta varauksia tekevän käyttäjän on rekisteröidyttävä ja varauksia voi tehdä ainoastaan tunnuksilla.

Varauskalenteriin on merkitty ratsastuskoulun tunnit, kurssit, valmennukset ja tapahtumat sekä yksityistunnit, valmennukset ja vapaavuorot joihin varauksia ei voi tehdä.

Asta Uhlbäck toimii pääkäyttäjänä. Pääkäyttäjällä on oikeus muokata muiden varauksia, jos ne ovat sääntöjen vastaisia. Muilla käyttäjillä ei ole oikeutta muokata toisten varauksia. Jokaisesta kalenterimuutoksesta tulee sähköpostilla ilmoitus pääkäyttäjälle.

Kalenterin seuraaminen on jokaisen käyttäjän vastuulla. Erillistä tiedotetta ei entiseen tapaan lähetetä. Jokaisen varaajan vastuulla on ilmoittaa KAIKKI muutokset, myös peruutukset kuluvan viikon varauksiin whatsapp-ryhmässä sekä merkitä ne varauskalenteriin. Kuluvaa viikkoa myöhempien varausten muutokset voi tehdä kalenteriin ilman erillistä ilmoitusta.

Valmennussopimuksen tehneet valmentajat voivat varata valmennustunteja kuluvalle ja seuraavalle viikolle. Pyritään aina siihen, että valmennukset on lisätty kalenteriin viimeistään edellisellä viikolla. Viime hetken varaukset sallittu kaksi päivää ennen, eli ei enää uusia varauksia samana eikä edellisenä päivänä. Kaikki itse varattavat valmennusajat ovat avoimia myös muille ratsukoille, ei koko tilan varauksia. Varauksessa ilmoitettava aina valmentajan nimi, ryhmäkoko ja laji. Näin muut käyttäjät tietävät mitä alueilla tapahtuu.
Estetunnit vain estevuoroilla.

Valmentajan on huomioitava, että estetunnilla ei saa tehdä koko maneesin vieviä harjoituksia, vaan muiden mahduttava ratsastamaan myös. Kentällä vapaammin.

Pääkäyttäjällä on oikeus perua vierailevien valmentajien kanssa päällekkäin tehdyt varaukset, jos valmennuksen aikataulut sitä vaativat. Alustavat aikataulut pyritään ilmoittamaan mahdollisimman aikaisin ja tarkempi aikataulu varmistuu pari päivää ennen valmennusta.

Turhat varaukset ovat kiellettyjä, eli tee varaus vasta kun olet sopinut tunnin. Jos tunteja varataan turhaan ja perutaan jatkuvasti, voidaan pääkäyttäjän toimesta varausoikeutta rajata joko kaikkien tai yksittäisen käyttäjän kohdalla.

Huomioithan, että toistuvasta sääntöjen noudattamatta jättämisestä voimme evätä varausoikeuden, jolloin varaukset voi tehdä vain pääkäyttäjän kautta.


Este- ja kouluvuorot

Estevuorot iso maneesi ja kenttä
Ma, ti, to koko päivä, su klo 14 ->

Kouluvuorot iso maneesi ja kenttä
Ke, pe, la koko päivä ja su klo 14 asti

Estevuorot pikkumaneesi
Ke, pe, la koko päivä ja su klo 14 asti

Kouluvorot pikkumaneesi
Ma, ti, to koko päivä, su klo 14 ->

Kentän ollessa käyttökunnossa ratsastuskoulu voi pitää esteitä kentän etuosassa myös kouluvuoroilla niin, että takaosaan jää vapaaksi puolikas kenttä ja esteitä max. 2-3. Näitä esteitä saa käyttää kaikki, mutta kouluvuorojen aikana kysy muiden käyttäjien suostumus hyppäämiselle. Jos kannat itse esteitä, kysy silloinkin muiden suostumus ja kanna esteet pois. Jos joku haluaa keskittyä kouluohjelmaan tai ratsastaa nuorta/säikkyä hevosta tai muuten haluaa keskittyä ilman että joku hyppää, silloin ei saa hypätä. Maapuomeja saa mennä, mutta PUOMEJA EI SAA JÄTTÄÄ TREENIN JÄLKEEN LOJUMAAN MAAHAN, KAIKKIEN PUOMIEN OLTAVA KANNATTIMILLA.

Jos aiot hypätä maneesissa estepäivinä enemmän kuin muutamia hyppyjä, ilmoitathan siitä whatsapp-ryhmässä. Näin muut käyttäjät voivat halutessaan ajoittaa oman ratsastuksensa muuhun aikaan. Kentällä hyppäämisestä ei tarvitse ilmoittaa. Huom! Estepäivinä hyppääminen on kuitenkin kaikille sallittua, eli hypätä saa myös ilman eri ilmoitusta. Ilmoittaminen huomaavaisuutta muita kohtaan.


Valmentajat

Valmennusten määrää joudutaan jokaisen valmentajan kohdalla rajoittamaan, jotta yksityisratsukoille jää riittävästi vapaata treeniaikaa. Vain yksi valmentaja kerrallaan maneesissa. Kentällä saa olla kaksi, kun kenttä jaettu kahtia.

Vierailevat valmentajat ja KRS:n valmennukset

Vierailevan valmentajien valmennuskalenteri tehdään kevät- kesä- ja syyskaudeksi kerrallaan. Myös KRS:n nimetyt valmentajat voivat hakea aikoja valmennustilaisuuksille samoilla säännöillä kuin vierailevat valmentajat.

Valmennusten hakuajat:
Kevätkausi 1.1.-30.4. haku 15.11. mennessä
Kesäkausi 1.5.-31.8. haku 15.3. mennessä
Syyskausi 1.9.-31.12. haku 15.7. mennessä

Estevalmennukset ovat turvallisuussyistä aina koko tilan varauksia, myös kentällä. Kouluvalmennusten kanssa saa pääsääntöisesti ratsastaa yhtä aikaa, koko tilan varauksesta ilmoitetaan erikseen (esim. koulurataharjoitukset).

Alueella toimivat valmentajat

Alueella toimivat valmentajat tekevät erillisen valmentajasopimuksen (maksuton valmentajalle). Valmentajasopimus oikeuttaa varaamaan valmennustunteja asiakkailleen ratsastusalueiden kalentereista ratsastuskoulun tuntien, vapaavuorojen, vierailevien valmentajien valmennusten ja KRS:n kisojen ja tapahtumien ulkopuolelta.

Ilman vierailevan valmentajan statusta (kalenteriin merkityt ennakkoon varatut valmennukset) tai valmennussopimusta ei ole oikeutta harjoittaa minkäänlaista opetustoimintaa ratsastusalueilla. Esteiden nostaminen ja yksittäisten neuvojen antaminen on sallittua, mutta ei selkeä opetus/valmennus/tehtävien antaminen ei ole. No shoutilla saa antaa ohjeita katsomosta käsin, mutta ratsastajalla ei ole etuajo-oikeutta vaan väistää muita normaalien sääntöjen mukaan. HUOM! Ei sallittua, jos maneesissa on varattu valmennus-/opetus-/muu tapahtuma. Varaa myös no shout -tunti normaalisti kalenterista.


Vierailevien valmentajien vastuuhenkilöt

- Jokaisella vieraileva valmentajalla on vastuuhenkilö (voi olla myös valmentaja itse), joka:
- vastaa valmennusten hakemisesta
- vastaa aikataulujen ja muutosten ilmoittamisesta
- huolehtii, että kaikki valmennukseen osallistujat maksavat ratsastusaluemaksun
- huolehtii, että kaikki valmennukseen osallistujat noudattavat yleisiä käyttösääntöjä
- huolehtii, että myös valmentaja noudattaa sääntöjä ja organisoi jonkun keräämään lannat, ellei valmentaja tee sitä
- jos valmennukseen on vapaita paikkoja, ilmoittaa Astalle niin voimme mainostaa valmennusta

Huomioi, että lähtökohtaisesti kaikille avoimille valmennuksille järjestyy helpommin tilaa kuin suljetun porukan valmennuksille.

Vierailevien valmentajien vastuuhenkilöt ilmoittavat valmennusten tarkennetut kellonajat viimeistään kolme päivää ennen tapahtumaa ja kaikki muutokset heti kun ne ovat tiedossa.

Pyrimme lanaamaan maneesin ennen valmennuksia vähintään valmennuspäivän aamuna. Varmista asia kuitenkin vielä henkilökunnalta. Jos haluat lanauksen juuri ennen valmennusta emmekä pysty sitä tekemään, lanauskalusto on käytettävissä vastuuhenkilöiden vastuulla (omavastuu 500 euroa kalustosta). Varaa myös lanaukseen aikaa noin 15 minuuttia ennen valmennusta.


Vapaavuorot

Kalenteriin merkityt vapaavuorot ovat aikoja, jolloin ei saa tehdä valmennusvarauksia.

Muuta
Säännöt ja varausperiaatteet on pyritty tekemään kaikki käyttäjät huomioiden. Haluamme kehittää alueiden toimintaa, joten kaikki palaute ja toiveet ovat erittäin tervetulleita.

Mustikkamäen Ratsutalli Oy
Asta Uhlbäck
asta uhlback, puh. 040 153 1150


Päivitetty 16.12.2021

tahtiseura rgb 72dpi

       LIITY SEURAAN!

Tukijoitamme

OP Kainuu 4v pysty copy 1


SillaChic logo taustaton2

mini-sulologo small

 

 

 

 

 

 

MR logo

 

 

 

 

 

Boss EQ

Copyright © 2024 Kajaanin Ratsastusseura Ry. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.